Tips om je wat beter te voelen

DSCN4278Hello peeps!

Je kent het vast wel, je voelt je niet zo blij maar je hebt niet echt een reden. Of er is wat gebeurt en je wil je gewoon wat beter voelen. Ik geef wat tips die mij wel eens zouden kunnen helpen, om uit je winterdip te komen en wat dingen die ik zelf wil uitproberen.

Als je je een beetje down voelt kan dat komen door dat er iets is gebeurt maar dit kan ook geen reden hebben. Belangrijk is dat om te gaan lachen. Lachen helpt omdat je hersens dan een stofje aan gaan maken waardoor je je weer een beetje happy voelt. Daarom is de eerste tip:

Probeer te lachen!
Probeer net zo lang te lachen tot dat je de slappe lach hebt en niet meer bij komt. Dit klinkt misschien een beetje gek maar het het werkt als een trein. Als je lacht voel je je weer wat beter en het is gezond. Ik heb het zelf nooit geprobeerd om me zelf de slappe lach te lachen want ik dacht dat het een beetje awkward zou zijn. Ik probeer wel af en toe naar me zelf te lachen in de spiegel als ik me niet zo blij voel. En uit ervaring kan ik je vertellen dat dit helpt. Al is het maar een kleine glimlach!

Trek een gek gezicht in de spiegel.
Dit werkt een beetje het zelfde als naar je zelf lachen, dit is een manier om je zelf aan het lachen te maken. Dit is ook leuk om ’s ochtends te doen, je voelt je dan meteen wat blijer en je staat positiever op. Ik denk dat deze tip verder geen uitleg nodig heeft.

Geef complimentjes aan anderen.
Door anderen blij te maken kan je je zelf ook blij maken. Door complimentjes te geven bijvoorbeeld. Als je iemand een complimentje geeft kan je een ander een lach op het gezicht toveren. Ik wordt hier zelf altijd heel erg blij van. Ook geven anderen soms een complimentje terug, wie vind dat nou niet leuk?

Kleed je vrolijk.
Als je je een beetje down voelt ga je je snel ook down kleden, donkere kleding, losse en lompe kleding. Hierdoor wordt je ook niet bepaalt vrolijker door. Daarom is nog een tip: Kleed je vrolijk! Doe een leuke stippen broek of je favoriete bloemetjes shirt aan. Kleed je kleurrijk en zelfverzekerd! Het is vooral belangrijk dat je kleding, naast dat het vrolijk is, ook lekker zit en dat je je fijn in voelt. Misschien zit je joggingbroek ook heel erg lekker maar misschien voel je je daar niet heel zelf verzekerd in. Zou jij in je joggingbroek naar je klasgenoots feestje aan? Nee, je doet iets leuks aan en waar jij je blij in voelt. Dat moet je nou ook doen als jij je niet zo blij voelt.

Zet alles oven opzij en kom in beweging.
Als blijft zitten waar je zit, je doet niks dan blijf je een beetje hangen in je gevoel. De tip voor dit probleem is, schuif alles aan de kant, stop met je huiswerk, sta op met waar je mee bezig was en kom in actie. Ga even lekker een rondje rennen, doe een gekke joga pose, die een dansje, squads of ga stofzuigen. Als je in beweging komt kan je alles even goed verwerken en heb je misschien een ander beeld ervan. Door dat je bezig bent kan je er goed over na denken of eventjes vergeten.

Zet je favoriete muziek op en ‘Shake it off’.
Ben je boos of moet je even je frustraties er uit schudden? Zet de muziek even lekker hard en dans alles er uit. Zo kom je lekker in beweging en daar wordt je ook nog eens wat blijer van. Je kan ook lekker je oortjes in doen en gaan hardlopen maar ik houd er wel van om iets te doen waarvoor ik niet te verweg hoef. Misschien is dit ook nog wel een goede vervanging van hardlopen, gewoon lekker elke dag zwingen en je conditie is na een tijdje top!

Denk positief.
Als je je negatief voelt ga je van zelf negatief denken. Dit moet je niet doen! dan maak je makkelijk van een probleem iets wat 2582935x zo groot is. Denk juist positief en stop die negatieve gedachten lekker ergens waar je niet meer bij kunt. Als het niet zo makkelijk voor je is om wat positiever te denken help jezelf dan een beetje door positieve quotes te lezen/op te hangen/als achtergrond van je telefoon te doen of leen bemoedigende bijbelteksten. Vraag je ouders wat ze leuk vinden aan jou of Schrijf alle negatieve gedachten op en vervang ze door positieve zinnen die je je moet aan houden. Positief denken is heel belangrijk.

Dit waren mijn tips, ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Laat me vooral weten of jij nog goeie tips hebt en of deze tips voor jou werken. Ik ben benieuwd!!

Love you! x J.

Advertenties

6 gedachtes over “Tips om je wat beter te voelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s